Povestea mea începe cu întrebarea “Ce vrei să te faci când vei fi mare?”
O intrebare pe care o auzeam des înca de la primii ani din viata.
Acum cred că nu ceea ce vrem sa ne facem este important ci ceea ce devenim. Intrebarea ar fi trebuit sa fie: Ce vrei sa devii cand vei fi mare? Aceasta ne modelează viața, implicit deciziile noastre zilnice.
Am observat că fericirea nu vine din atingirea unui țel ci din proces și despre omul care devii pe parcurs. Pentru a atinge un țel a trebuit să mă shimb conștient, iar de aici vine fericirea si împlinirea.

Primul meu job a fost sa impart flyere publicitare prin scarile blocului pentru tatăl meu, unul din cei mai buni agenți imobiliari din oraș. Apoi vânzari asigurări, mobilă si din 2009 îndeplinesc nevoile imobiliare ale oamenilor, vânzări si inchirieri.

A fost un drum in care m-am bucurat de succes dar si de esec, dar întotdeauna mi-am luat o lectie din cele trăite.
Am căutat mereu surse alternative, mai bune la problemele uzuale și să fiu mai bun in fiecare zi. 

De aceea din 2015 am decis să lucrez in regim de reprezentare exclusivă. Mai multe detalii găsesti in rubrica “Tu știi diferența?” și in “Beneficiile colaborării”.
Cadrul de reglementarea al reprezentării imobiliare, obligațiile și întinderea limitelor răspunderii asumate de agenții care optează pentru această practică sunt cuprinse în  Codul Etic al APAIR și în Relația de Lucru a Imobiliarilor cu Publicul.

Dacă facem mereu același lucru vom obține aceleași rezultate, care de multe ori sunt sub așteptări sau mediocre. In ziua de azi mediocritatea nu este plătita prea bine. 
Este pur si simplu un rezultat prea ușor de obținut.  

 

 

Tocmai de aceea continui să ma dezvolt și consider că experiența este supraevaluată. Ceea  ce conteaza cu adevarat este experiența aplicată
Istoria are tendința să se tot repete ca să ne testeze daca ne-am invatat lectia sau nu.
M-am specializat să fac ceea ce majoritatea oamenilor nu vor să facă și anume lucrul cu alți oameni. Cei mai mulți cred că imobiliarele sunt despre case si despre vânzari insă acestea sunt doar un pretext. Eu lucrez de fapt cu oameni, cu emotii si cu nevoile lor.
Consider ca este cea mai importantă abilitate pentru ca implica controlul emotiilor, empatie si iubire pentru a ajuta un om fara sa te folosesti de el. 

Opinia generala a populației despre agenții imobiliari este că suntem cumva lipsiți de etică și singura preocupare a noastră este să ne incasăm comisionul, că vindem ce vrem noi cumparatorului sau că obținem prețuri cu 30% peste prețul corect al unei proprietăți. 
In schimb este mult mai profitabil pe termen lung să fac o tranzactie corecta decat să ma bucur de un câștig imediat acum. Un client mulțumit mă recomanda la minim alte 2-3 persoane pe când unul nemulțumit mă vorbeste negative la alți 10.

Ofer respect,  întelegere, transparență și mă aștept să obțin același lucru in schimb tocmai de aceea nu toți oamenii sunt clienții mei.
Timpul este cea mai importantă resursă de-a mea, cum ar trebui să fie și a ta.
Îmi aleg atent clienții cu care lucrez. Vreau să te ajut și este posibil să iți recomand un coleg care este mai potrivit zonei tale de interes sau nevoii pe care o ai. 
Daca crezi ca si tu poți fi clientul meu, lasă-mi un mesaj! 
Sunt convins că împreuna vom găsi cea mai bună soluție pentru a merge împreuna spre viitor!

 

Descarca gratuit
Lista de verificare pentru o vizionare perfecta

Pentru a descarca documentul te rugam sa ne lasi numele si adresa ta de email pentru a te tine la curent cu ultimele noutati in piata imobiliara